Tjek live-opdaterede valutakurser på din mobil

Valutakurserne er som bekendt evigt foranderlige, og ligesom det gælder med værdipapirer og aktier, kan det være vigtigt at kunne holde sig opdateret på valutakurserne i realtid. Det vil sige, at du kan følge med i de udsving, der indtræffer for den enkelte møntfod i løbet af dagen.

Din mobilbank har måske allerede løsningen

Du kan som nævnt hente disse specialdesignede applikationer – vi kan nævne Valuta+ og Valutaomregner.dk som eksempler – som vil hjælpe dig på bedste vis. Derudover kan du sandsynligvis finde de samme funktioner i en af de applikationer, du formentlig allerede har installeret på din smartphone. Nemlig din mobilbank-applikation.

De fleste danske banker har således nogle ganske velfungerende applikationer, så deres kunder kan tilgå deres netbank fra telefonen. De selvsamme applikationer har som oftest en række andre nyttige funktioner såsom en valutaomregner eller en valutakurs-liste med konstant opdaterede kurser.

Måske finder du det rart at kunne følge med i den spanske møntfods bevægelser i forhold til den danske ditto, da du ved, at familiens næste store udflugt har kurs mod de varme himmelstrøg på Den Iberiske Halvø. I den forbindelse er der således muligvis penge at spare, hvis man sørger for at få vekslet valuta, mens man får mest for pengene.

Et andet incitament til at holde godt øje med kursernes bevægelser kan selvfølgelig være, at du hører til dem, der spekulerer i dette med økonomisk fortjeneste for øje. I det tilfælde er det selvsagt vitalt, at du kan se valutakurserne, sådan som de er lige netop i det øjeblik, du kigger på dem.

Uanset hvad der måtte ligge til grund for, at du ønsker at kunne følge godt og grundigt med i valutamarkedet, så har du garanteret et sideløbende ønske om, at du ikke nødvendigvis skal være lænket til din stationære computer på det afskårne, dunkle og tvivlsomt ventilerede kontor i hjemmet.

Vær opdateret mens du er på farten

Den gode nyhed er imidlertid, at dine behov sagtens kan opfyldes med et snuptag. Eneste forudsætning er sådan set, at du ejer en smartphone. Men du skulle jo tilhøre en forsvindende lille minoritet, hvis dette ikke er tilfældet.

Det er nemlig på din smartphone, at du kan hente indtil flere applikationer, der er særligt udviklet til at hjælpe dig med valutakurser.

Du kan med disse applikationer omregne valuta. Og hvem har ikke prøvet at have brug for det under en ferie til egne langt fra det danske kongerige? Dette er en smart funktion, der endda fungerer helt uden internetforbindelse.

Men hvad vigtigere er, så kan en valutaomregner app altså også holde dig opdateret på alverdens valutakurser. Og dette i realtid. Det vil kort fortalt sige, at når den amerikanske dollar falder med to cent ”over there”, kan du på samme tid stå i din danske parcelhusvilla og se det ske. Alt sammen takket været din valuta-applikation.